Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2017 | Rechten en plichten | Uitgave 5/2017

GZ - Psychologie 5/2017

Verplichting Functionaris Gegevensbescherming (FG)

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 5/2017
Auteur:
Mr. R.E. Tak
Belangrijke opmerkingen
Bijdragen over juridische kwesties en tips voor de praktijk.
Mr. R.E. Tak is werkzaam bij Eldermans|Geerts (www.​eldermans-geerts.​nl). t: 030-2332218

Samenvatting

Het verlenen van zorg en het verwerken van gezondheidsgegevens gaan hand in hand. Dat de wens bestaat om de regels voor het veilig verwerken van gegevens van patiënten aan te scherpen, is ook niet nieuw. De inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) laat nog op zich wachten tot 28 mei 2018, maar de wetgever loopt hierop vooruit met het Besluit elektronische gegevensverwerking door zorgaanbieders, waarmee het hebben van een functionaris voor de gegevensbescherming (FG) in de zorgsector verplicht wordt gesteld. De verplichting zou in eerste instantie ingaan op 1 juli 2017, maar is vanwege de vele vragen daarover uitgesteld. Daarmee hebben zorgaanbieders meer tijd gekregen om zich hierop voor te bereiden. Voor wie geldt deze verplichting, en wat houdt deze in?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2017

GZ - Psychologie 5/2017 Naar de uitgave

Column

Hee!