Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2017 | Uitgave 1/2017

Kind & Adolescent Praktijk 1/2017

Psychofarmaca voor jongeren

Hou meer rekening met wens van jongere om zelf regie te voeren

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 1/2017
Auteur:
Drs. Jan Meerdinkveldboom
Belangrijke opmerkingen
over de auteur Drs. Jan Meerdinkveldboom is kinder- en jeugdpsychiater n.p. en consulent op het gebied van systemische adolescentenpsychiatrie en suïcidaal gedrag bij jongeren. Correspondentie: jan@mdvb.demon.nl.

Samenvatting

Bij jongeren die psychofarmaca slikken, gaat nogal eens iets mis. Sommigen nemen de medicijnen onregelmatig in of doen het niet op de goede manier. Anderen houden het niet vol. Met meer oog voor de verschillen tussen jongeren, voor hun ouders en de sociale context, gaat het een stuk beter. Maar een rechtlijnig proces wordt het nooit.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2017

Kind & Adolescent Praktijk 1/2017 Naar de uitgave

Naar een nieuwe interpretatie en classificatie van de geschatte intelligentie

Iq-score is dringend aan modernisering toe

Nader onderzoek gewenst?

Voorspellen blijft moeilijk