Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2017 | Werk in uitvoering | Uitgave 1/2017

Kind & Adolescent Praktijk 1/2017

Met z’n allen aan de dialoogtafel

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 1/2017
Auteurs:
Dr. Anja Holwerda, Dr. Alona Labun, Dr. Liesbet Heyse, Dr. Marike Serra
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs Dr. A. Holwerda, epidemioloog, is senior onderzoeker bij de Academische Werkplaats Transformatie Jeugd Friesland (AWTJF). Dr. A. Labun, socioloog, is coördinator/projectleider van de AWTJF en senior onderzoeker bij Jeugdhulp Friesland. Dr. L. Heyse, socioloog, is universitair docent bij Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dr. M. Serra, psycholoog, is senior beleidsmedewerker bij Accare. Correspondentie: holwerda.a@jeugdhulpfriesland.nl.

Samenvatting

Sinds januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de inrichting, organisatie en uitvoering van alle jeugdhulp. Daarbij maken de gemeenten verschillende keuzes. Maar het is onduidelijk of en hoe deze keuzen bijdragen aan de transformatiedoelen. Er zijn namelijk weinig best practices waarop gemeenten hun keuzes kunnen baseren. Dit maakt de transformatie jeugd een maatschappelijk experiment dat niet alleen kansen biedt om de jeugdhulp te verbeteren, maar ook risico’s met zich meebrengt. Denk daarbij aan meer ongelijkheid in zorgverlening, onzekerheid, coördinatie- en afstemmingsproblemen of onvoldoende transparantie (o.a. Vrangbaek, 2007; Kinderombudsman, 2016).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2017

Kind & Adolescent Praktijk 1/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Gezien en gelezen

Naar een nieuwe interpretatie en classificatie van de geschatte intelligentie

Iq-score is dringend aan modernisering toe