Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2017 | Uitgave 4/2017

Denkbeeld 4/2017

Persoonsgerichte zorg in de praktijk

Belevingsgericht begeleiden 1

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2017
Auteur:
Ronald Geelen
Belangrijke opmerkingen
Ronald Geelen is psycholoog.

Samenvatting

Goede zorg laat zich slecht rijmen met een standaardbenadering. Dat persoonlijk contact en afstemming op het individu van groot belang zijn in de zorg voor mensen met dementie, staat inmiddels wel buiten kijf. In het contact van mens tot mens, gesteund door kennis en ervaring, komen we vaak tot een bijzondere aanpak die blijkt te werken. Soms door simpelweg uitproberen. Zorg- en Denkbeeldveteraan Ronald Geelen laat in twee korte artikelen zien hoe dat in zijn werk kan gaan. In dit nummer: hoe verleen je persoonsgerichte zorg bij het wassen en aankleden van een heel afhankelijk iemand met gevorderde dementie?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Denkbeeld 4/2017 Naar de uitgave

Achter de voordeur

De juiste activiteit

Hartenkreet

Wel of niet

Aanrader

Eigen kijk