Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

17-10-2020 | Onderzoek | Uitgave 12/2020

Huisarts en wetenschap 12/2020

Patiënten en online informatie over kleine kwalen

Helpt internet de patiënt beter inzicht te krijgen?

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 12/2020
Auteurs:
Joyce Kwakernaak, Just Eekhof, Margot de Waal, Liesbeth Barenbrug, Niels Chavannes
Belangrijke opmerkingen
Kwakernaak J, Eekhof JAH, De Waal MW, Barenbrug EA, Chavannes NH. Patiënten en online informatie over kleine kwalen. Helpt internet de patiënt beter inzicht te krijgen? Huisarts Wet 2020;63: DOI:10.1007/s12445-020-0897-x.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Om goed beslagen ten ijs te komen zoeken veel patiënten naar medische informatie op internet. Die zoektocht leidt zelden tot de juiste diagnose en ook niet vaak tot geruststelling. We moeten patiënten beter ondersteunen door ze te wijzen op de gevaren van een vooringenomen zoekstrategie en door ze betrouwbare websites aan te raden. Voor het echte geruststellen is de huisarts nog steeds onontbeerlijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2020

Huisarts en wetenschap 12/2020 Naar de uitgave