Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Uitgave 12/2014

Tandartspraktijk 12/2014

Paronormaal

De rol van systematisch subgingivaal scalen (SSS) in de algemene praktijk

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 12/2014
Auteur:
Coen Kuit
Belangrijke opmerkingen
Coen Kuit (RU Utrecht 1970) was vijf jaar docent en wetenschappelijk hoofdmedewerker aan de VU, afdeling Conserverende tandheelkunde en parodontologie. In 1976 nam hij de algemene praktijk van zijn vader over. Samen met Jan van Hoeve richtte hij in 1987 de Verwijspraktijk voor Parodontologie in Arnhem op, die in samenwerking met zijn zoon Haakon uitgroeide tot de Praktijk voor Parodontologie en Implantologie Arnhem (PPIA).

Samenvatting

In dit artikel geef ik een beschrijving van parodontale zorg en onderzoek die ik in mijn algemene praktijk over een periode van 22 jaar heb uitgevoerd. Deze zorg was gericht op het behoud van normale sulcusdiepten. Daarom werden reeds bestaande pockets geëlimineerd door middel van niet-chirurgische en/of chirurgische therapieën en vervolgens werd gekeken of deze pocketvrije en pocketarme dentities met halfjaarlijkse systematische subgingivale instrumentatie stabiel bleven. Met andere woorden: of pocketvorming en parodontaal botverlies voorkómen konden worden. Vastgelegd werden de individuele subgingivale behandeltijd, de subgingivale plaque (biofilm), bloeding bij subgingivale instrumentatie, rookgedrag, pocketdieptes en botniveaus.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2014

Tandartspraktijk 12/2014 Naar de uitgave

Reconstructieve plastische parodontale chirurgie

Bindweefseltransplantaten

Product nieuws

Ionostar molar