Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Uitgave 12/2014

Tandartspraktijk 12/2014

Afrikaanse lessen

Moderne aanpak onder primitieve omstandigheden

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 12/2014
Auteurs:
Leentje Schade, René Gruythuysen
Belangrijke opmerkingen
Leentje Schade (ACTA, 2006) heeft in diverse praktijken waargenomen alvorens zij in 2013 de Sailing Dentist Foundation oprichtte.
René Gruythuysen is PAOT-docent Kindertandheelkunde/Cariologie, begeleider van het project ‘Kindertandheelkunde’ bij Tandzorg.nl te Rotterdam en bestuurslid van de Sailing Dentist Foundation.

Samenvatting

‘Al lang was het mijn wens om mondzorg te verlenen in weinig toegankelijke mondiale gebieden die daar nog vaak grotendeels van verstoken waren. Zo ontstond het Gambia-project.’ In dit artikel wordt verslag gedaan van de vele problemen die daarbij met hulp van anderen zijn overwonnen op het terrein van logistiek, samenwerking, praktijkorganisatie, hygiëne en professionele zorg. Aan het eind wordt de vraag gesteld wat wij in Nederland kunnen leren van de ervaringen die in Afrika zijn opgedaan met het Gambia-project, dat gebaseerd is op recente ontwikkelingen in de preventieve mondzorg en de cariologie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2014

Tandartspraktijk 12/2014 Naar de uitgave

Redactioneel

David en goliath