Skip to main content
Top

2005 | OriginalPaper | Hoofdstuk

45. Overmatig alcoholgebruik vermijden

Auteur : Tom Mutsaerts

Gepubliceerd in: Gezond omgaan met gewoontes

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Abstract

Alcohol ontstaat door gisting van suikerhoudende producten. Het is een energieleverende stof en wordt daarom tot de voedingsstoffen gerekend. In kleine hoeveelheden werkt alcohol opwekkend. Je voelt je prettiger en een vermoeidheidsgevoel neemt af. Als gevolg van de werking van alcohol op het centrale zenuwstelsel kunnen spanning en prikkelbaarheid minder worden. Deze fysiologische functie van alcohol kan het sociale verkeer wat vergemakkelijken. De keerzijde is dat de zelfkritiek en zelfbeheersing verminderen.
Metagegevens
Titel
Overmatig alcoholgebruik vermijden
Auteur
Tom Mutsaerts
Copyright
2005
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9394-7_45