Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

29-06-2016 | Uitgave 5/2016

Bijblijven 5/2016

Ondersteuning van zelfmanagement loont

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 5/2016
Auteurs:
Ir. Pieter Jeekel, Marije Wilmink

Samenvatting

De coöperatie Zelfzorg Ondersteund (ZO) is een tripartite samenwerking van patiëntenvertegenwoordigingsorganisaties op het gebied van chronische ziekten (DVN, Longfonds, Hart & Vaatgroep, NPCF), vrijwel alle zorgverzekeraars (CZ, Achmea, VGZ, Menzis, De Friesland, ONVZ) en relevante zorgverlenersorganisaties (NHG, InEeN, LHV, NDF). Door de krachten te bundelen, wil Zelfzorg Ondersteund zelfmanagement voor mensen met een chronische aandoening in Nederland op grote schaal geïmplementeerd krijgen.
Deze bijdrage beschrijft waarom de betrokken partijen samenwerken bij implementatie van zelfmanagement, wat de aanpak is en ondersteuning die geboden wordt aan de zorgverleners, of het loont, wat al bekend is over wat wel en wat niet werkt op het gebied van zelfmanagement. Ook licht deze bijdrage de voor- en nadelen toe voor de patiënt, zorggroep, huisarts en praktijkondersteuner.
De steeds belangrijkere rol van e‑health voor de implementatie van zelfmanagement en ondersteuning van patiënt en zorgverlener komt aan bod.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Bijblijven 5/2016 Naar de uitgave

EditorialNotes

E-mental health