Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

25-07-2016 | Uitgave 5/2016

Bijblijven 5/2016

De toekomst van e‑health in de huisartsenpraktijk

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 5/2016
Auteurs:
Dr. Tobias N. Bonten, Prof. dr. Niels H. Chavannes

Samenvatting

E-health is een ‘hot topic’ en de verwachtingen ervan zijn hooggespannen. Het kan een middel zijn om patiënten zowel beter te maken als ze aan te zetten tot zelfmanagement. Maar is dit een hype of een nieuwe tool die bijdraagt aan toekomstbestendige en betere zorg? En wat is de rol van de huisarts hierin? Patiënten hebben behoefte aan e‑health, maar huisartsen blijven nog achter bij het aanbieden ervan. In deze bijdrage worden het huidig gebruik, barrières en mogelijke oplossingen voor e‑health in de huisartsenpraktijk besproken. De toekomst van e‑health in de huisartsenpraktijk zal niet worden bepaald door de onbegrensde technische mogelijkheden. Virtual reality en serious gaming zijn daar voorbeelden van. Door te onderzoeken wat daadwerkelijk bijdraagt aan de organisatie en verbetering van zorg in de praktijk, kan het aanbieden van e‑health evidence-based en persoonlijk worden gemaakt. Daartoe worden twee praktijkvoorbeelden besproken. De huisarts zal een continue factor moeten blijven in de snel veranderende e‑health omgeving. Door blended care, waarbij persoonlijk contact met de huisarts gecombineerd wordt met e‑health toepassingen, blijven de kernwaarden van het huisartsenvak toekomstbestendig.

Onze productaanbevelingen

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Bijblijven 5/2016 Naar de uitgave

EditorialNotes

E-mental health