Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

18-07-2016 | Uitgave 5/2016

Bijblijven 5/2016

E-health in de huisartsenpraktijk, een verandering die de hele praktijk raakt

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 5/2016
Auteur:
Saskia Timmer

Samenvatting

E-health in de huisartsenpraktijk kent vele vormen en mogelijkheden, zowel wat betreft techniek als implementatieresultaat. Feitelijk is de term ‘e-health in de huisartsenpraktijk’ net zo’n containerbegrip als medicatie in de huisartsenpraktijk. Er is niet één soort medicatie, er zijn vele soorten, in vele vormen, met verschillende werkzame bestanddelen en toedieningsmethoden. Medicatie is dus een containerbegrip. De huisarts bepaalt welk medicament voorgeschreven wordt. Deze keuze maakt hij op basis van zijn kennis van de effectieve bestanddelen, de relatie tot de klacht, de beoogde behandelresultaten en individuele kenmerken van de patiënt. Op deze wijze wordt een containerbegrip een effectief instrument, dat de huisarts naar keuze inzet. Voor e‑health geldt dat net zo: op maat en met zorg geïmplementeerd in de huisartsenpraktijk is dit een waardevol onderdeel van de hedendaagse huisartsenzorg wanneer het gericht wordt ingezet.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Bijblijven 5/2016 Naar de uitgave

EditorialNotes

E-mental health