Skip to main content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

19. Onbegrepen gedrag

Auteurs : Elly van Haaren, Nicolien van Halem, Sjaak Groot

Gepubliceerd in: Risicosignalering in de zorg

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Een goede risicosignalering vergt niet alleen vaardigheden maar ook kennis. Kennis van het ziektebeeld of de aandoening, de risico’s, de signaleringsinstrumenten en kennis van de acties die je in gang moet zetten om de risico’s te voorkomen of te verminderen.
In dit hoofdstuk komt onbegrepen gedrag aan de orde.
Literatuur
go back to reference Kijken met andere ogen naar de zorg voor mensen met dementie en onbegrepen gedrag. Een oriënterend en cliëntgericht onderzoek naar de kwaliteit van zorg aan cliënten met onbegrepen gedrag in de intramurale ouderenzorg. (2015). Utrecht: Inspectie voor de Gezondheidzorg. Kijken met andere ogen naar de zorg voor mensen met dementie en onbegrepen gedrag. Een oriënterend en cliëntgericht onderzoek naar de kwaliteit van zorg aan cliënten met onbegrepen gedrag in de intramurale ouderenzorg. (2015). Utrecht: Inspectie voor de Gezondheidzorg.
go back to reference Multidisciplinair werken aan Probleemgedrag. Een multidisciplinaire handreiking bij de NVVA-richtlijn Probleemgedrag. (2008). Verenso. www.​verenso.​nl. Multidisciplinair werken aan Probleemgedrag. Een multidisciplinaire handreiking bij de NVVA-richtlijn Probleemgedrag. (2008). Verenso. www.​verenso.​nl.
go back to reference Zorgstandaard Dementie. (2013). Vilans, Alzheimer Nederland. Zorgstandaard Dementie. (2013). Vilans, Alzheimer Nederland.
go back to reference Zwijsen, S., Lange, de, J., Pot, A.M., Mahler, M., Minkman, M. (2013). Omgaan met onbegrepen gedrag bij dementie. Inventarisatie richtlijnen en inzichten rondom onbegrepen gedrag bij ouderen met dementie. Utrecht: Trimbos Instituut en Vilans. Zwijsen, S., Lange, de, J., Pot, A.M., Mahler, M., Minkman, M. (2013). Omgaan met onbegrepen gedrag bij dementie. Inventarisatie richtlijnen en inzichten rondom onbegrepen gedrag bij ouderen met dementie. Utrecht: Trimbos Instituut en Vilans.
Metagegevens
Titel
Onbegrepen gedrag
Auteurs
Elly van Haaren
Nicolien van Halem
Sjaak Groot
Copyright
2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-0953-5_19