Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Forum | Uitgave 4/2014

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 4/2014

Nieuwe verbindingen met burgers rond gezondheid

Tijdschrift:
Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 4/2014
Auteurs:
Reinhard de Jong, Hans Baaijens
Belangrijke opmerkingen
Forum biedt onder meer plaats aan ingezonden commentaren en reacties, korte praktijkbijdragen, congresverslagen en boekbesprekingen. Aanwijzingen inzake lengte, opmaak en wijze van inzending (per e-mail) zijn verkrijgbaar bij het redactiesecretariaat. De redactie behoudt zich het recht voor om te redigeren en/of te bekorten.

Samenvatting

Eind 2013 kwamen in Utrecht een kleine dertig bestuurders, beleidsmakers, wetenschappers en praktijkmensen bijeen uit de publieke gezondheidszorg, maatschappelijke zorg, kennisinstituten, zorgverzekering en patiëntenorganisaties. Ze namen deel aan een unieke dialoog over de betrokkenheid van burgers bij gezondheid, georganiseerd door de NSPOH in opdracht van de NPHF. Onder leiding van Hans Boutellier (Jonker-Verwey Instituut) en met inspirerende bijdragen van Jacques Wallage (Raad voor het Openbaar Bestuur) en André van der Zande (RIVM) verkenden de aanwezigen de veranderende verhoudingen tussen overheid, maatschappelijke organisaties en burgers, in het licht van preventie en gezondheidsbevordering. Het doel van de dialoog was om ‘zonder last of ruggenspraak’ de onderliggende vraagstukken bij het volksgezondheidsbeleid te exploreren, zonder te vervallen in een debat met stellingnames en standpunten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 4/2014 Naar de uitgave