Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2018 | Out of the box (27) | Uitgave 3/2018

Tandartspraktijk 3/2018

Niets is mooier dan echt (2)

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2018
Auteurs:
Riemer Vochteloo, James Huddleston Slater
Belangrijke opmerkingen
Riemer Vochteloo werkt als tandarts bij Buijs tandartsen in Groningen en volgt de opleiding tot restauratief-prothetisch tandarts bij de sectie Orale Functieleer, Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde, UMC Groningen.
Dr. James J.R. Huddleston Slater is tandarts-gnatholoog en heeft een praktijk in het centrum van Groningen. Hij houdt zich naast de algemene tandheelkunde bezig met de diagnostiek en behandeling van patiënten met chronische orofaciale pijn.

Samenvatting

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Contactsporten, zoals hockey, zijn berucht om opgelopen tandletsel. Gebitsbeschermers zijn tegenwoordig verplicht op het speelveld, maar de kwaliteit ervan is wisselend. Slecht passende bitjes bieden geen bescherming en geven alleen maar schijnzekerheid. Reden om als ouders af en toe het bitje van je kind te controleren. In deze casus (jongen, 11 jaar) zat de gebitsbeschermer te los. Ook al was de bit op maat gemaakt door een tandarts op de hockeyclub, toch was deze door intensief gebruik en de gebitsgroei langzamerhand zo los gaan zitten dat deze regelmatig het contact met de tanden verloor.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Tandartspraktijk 3/2018 Naar de uitgave

Intercollegiaal online

Wat te doen met deze 11?