Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2016 | Uitgave 4/2016

Psychopraktijk 4/2016

Neuropsychologische diagnostiek en behandeling bij stemmingsstoornissen

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 4/2016
Auteurs:
MSc Susan Zyto, Dr. Nienke Jabben
Belangrijke opmerkingen
Over de auteurs
Susan Zyto, MSc, is klinisch neuropsycholoog Ouderen en Ziekenhuispsychiatrie bij GGZ-Noord- Holland-Noord in Hoorn. Contact: s.zyto@ggz-nhn.nl.
Dr. Nienke Jabben is gz-psycholoog en postdoc onderzoeker bij de Afdeling stemmingsstoornissen aan de Virenze Riagg Maastricht en aan de afdeling Psychiatrie en Neuropsychologie van Maastricht University. Contact: n.jabben@maastrichtuniversity.nl.

Samenvatting

Dit artikel biedt een overzicht van onderzoek naar de cognitieve afwijkingen bij cliënten met stemmingsstoornissen en de implicaties hiervan voor de klinische praktijk. Met een casus wordt geïllustreerd hoe neuropsychologische diagnostiek en interventies het inzicht in de functionele vermogens van cliënten kunnen vergroten en kunnen leiden tot een betere kwaliteit van leven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2016

Psychopraktijk 4/2016 Naar de uitgave