Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2017 | Kind ondergeschikt aan belangen van zorgverleners en ouders? (1) | Uitgave 4/2017

Tandartspraktijk 4/2017

Narcosebehandeling drastisch beperken kan!

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 4/2017
Auteur:
René Gruythuysen
Belangrijke opmerkingen
Dr. R.J.M. Gruythuysen is onderzoeker en PAOT-docent kindertandheelkunde/cariologie. Zijn aandachtsvelden in onderzoek zijn behandeling van diepe cariës en niet-restauratieve caviteitsbehandeling (NRC). Hierover publiceerde hij eerder in TP 44 casussen. Bijgaand casus 45. Thans is hij tevens begeleider van het project ‘Kindertandheelkunde’ in de mondzorgpraktijk Tandzorg.nl te Rotterdam.

Samenvatting

Er bestaan zorgen over de invloed van narcose op de ontwikkeling van de hersenen. Door sommigen wordt beweerd dat narcose veilig is. Een dergelijke bewering is misleidend. Onderzoek hiernaar is gedaan door anesthesioloog De Graaff en anderen bij jonge kinderen. De voorlopige uitkomsten zijn dat er geen schade is gevonden bij 2-jarigen t.a.v. leer- en gedragsproblemen na kortdurende narcose van maximaal 1 uur. In de kindertandheelkunde worden vaak kinderen gedurende 2 tot 2,5 uur onder narcose behandeld. Dat moet anders.

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Tandartspraktijk 4/2017 Naar de uitgave

Feedback post

Het hart centraal

Tandarts in de praktijk

365/24/7