Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2010 | Commentaar | Uitgave 4/2010

TPO - De Praktijk 4/2010

Meer aandacht voor mentale aspecten chronisch zieken

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 4/2010
Auteurs:
Anneke van Dijk, prof.dr. Jacques van Eijk
Belangrijke opmerkingen
Belangenverstrengeling: niets gemeld.
onderzoeker huisartsgeneeskunde
hoogleraar medische sociologie
Bij een chronische ziekte spelen lichamelijke en emotionele aspecten een rol, evenals het dagelijks functioneren. Er is een wisselwerking. De praktijkondersteuner zou zich niet alleen op de lichamelijke kant moeten richten. Het tijdig signaleren van mentale problemen met het omgaan met een chronische ziekte, komt de kwaliteit van leven ten goede en vergroot het succes van de behandeling. Chronisch zieken worden ondersteund om beter met de gevolgen van hun aandoening om te kunnen gaan.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2010

TPO - De Praktijk 4/2010 Naar de uitgave