Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2010 | Journaal | Uitgave 4/2010

TPO - De Praktijk 4/2010

Zingen tegen COPD

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 4/2010
Auteur:
Sietsche van Gunst
Belangrijke opmerkingen
De berichten, commentaren en reacties in het Journaal richten zich op de wetenschappelijke en inhoudelijke kanten van het vak. Bijdragen van lezers zijn van harte welkom; mail deze naarhttp://​tpo@nhg.​org.
Patiënten met COPD knappen op van zingen, volgens onderzoekers van deMedical School of Ribeirão Preto van de Universiteit van het Braziliaanse São Paulo. Zingende praktijkondersteuners kunnen zich dus voortaan samen met hun COPD-patiënt uitleven. Het is wel jammer dat het om zeer kleinschalig onderzoek gaat: slechts 30 deelnemers. Zangles opnemen in de POH-opleiding is dus nog iets te voortvarend.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2010

TPO - De Praktijk 4/2010 Naar de uitgave

Weet Je Dit?

Antwoorden

Weet Je Dit?

Vragen