Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2018 | Implementatie | Uitgave 1/2018

TPO - De Praktijk 1/2018

Mantelzorg ondersteunen vanuit de huisartsenpraktijk

Tijdschrift:
TvPO > Uitgave 1/2018
Auteurs:
Vivian Kenter-Hupkes, Mascha Budel, Anouk Meijer

Samenvatting

Een van de uitgangspunten van de Toekomstvisie Huisartsenzorg 2022 is versterking van de mantelzorg. Huisartsen en praktijkondersteuners kennen de kwetsbare patiënten en hun mantelzorgers, waardoor zij extra aandacht kunnen besteden aan preventie van overbelasting. Dat is hard nodig, omdat mantelzorgers anders hun rol niet kunnen vervullen. De auteurs (praktijkondersteuner, kaderhuisarts ouderengeneeskunde en POH-ggz) onderzochten hoe de huisartsenpraktijk mantelzorgers proactief kan ondersteunen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

TPO - De Praktijk 1/2018 Naar de uitgave

Lezen/kijken/zoeken

Helpen bij verlies

Journaal

Journaal

Educatie

Artrose