Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2018 | Educatie | Uitgave 1/2018

TPO - De Praktijk 1/2018

Parodontitis als vroege aanwijzing van diabetes

Tijdschrift:
TvPO > Uitgave 1/2018
Auteur:
Peter van der Schoor

Samenvatting

Van de volwassenen in Nederland heeft 35 procent een actieve, chronische tandvleesontsteking. Daardoor gaat de conditie van het gebit achteruit en tandvleesontsteking lijkt ook invloed te hebben op het ontstaan van diabetes. Parodontitis kan een goede indicator zijn van diabetes en daarom is vroege opsporing essentieel. Hier ligt niet alleen een taak voor de tandarts of de mondhygiënist, maar ook voor praktijkondersteuners.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

TPO - De Praktijk 1/2018 Naar de uitgave

Lezen/kijken/zoeken

Helpen bij verlies

Kennisquiz

Weet je dit?

Journaal

Journaal