Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

31-05-2017 | Uitgave 4-5/2017

Bijblijven 4-5/2017

Kleine kwalen bij ouderen

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 4-5/2017
Auteurs:
huisarts-epidemioloog Just Eekhof, Marissa Scherptong-Engbers, Sjoerd Bruggink

Samenvatting

Naarmate mensen ouder worden, hebben ze meer kans op het krijgen van aandoeningen en (chronische) ziekten. Ruim een kwart (28 %) van de volwassenen heeft één of meerdere chronische ziekten. Bij ouderen (voor deze bijdrage kiezen wij voor de leeftijd van 75 jaar en ouder) stijgt dit naar 76 %. Ongeveer de helft van de ouderen heeft twee of meer chronische ziekten. Veel aandacht gaat, terecht, uit naar de diagnostiek en behandeling van de chronische ziekten bij ouderen. Kleine kwalen en alledaagse ziekten zijn onderbelicht bij ouderen, hoewel deze mede door de aanwezigheid van een chronische ziekte, frequent voorkomen en invloed hebben op de kwaliteit van leven. In deze bijdrage besteden wij aandacht aan verschillende aspecten van kleine kwalen bij ouderen. Ook gaan we dieper in op drie kleine kwalen bij ouderen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4-5/2017

Bijblijven 4-5/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Voeding