Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2020 | Colofon | Uitgave 5/2020

Denkbeeld 5/2020

Kattenkwaad

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2020
Auteur:
Frans Hoogeveen
Ik ben goed in verhalen vertellen en grapjes maken, daardoor valt het mensen niet zo snel op dat ik de diagnose dementie heb. Zelfs mijn vrouw twijfelde eraan, die zegt dat ik altijd al zo ben geweest. Daarom heb ik me recent opnieuw laten testen. Daarbij werd de diagnose bevestigd, maar als ik heel eerlijk ben geloof ik zelf niet echt dat ik dementie heb. Ik kan nog veel zelf. Al moet ik toegeven dat mijn geheugen af en toe hapert. Zoals gisteren: ik wilde een stukje fietsen en mijn vrouw vroeg me om iets mee te nemen. Onderweg heb ik wel tien keer gevoeld of het briefje nog in mijn zak zat omdat ik steeds vergat wat ik moest halen. Maar ik wil niet steeds denken: oh, ik heb dát. Daarom doe ik er misschien wat makkelijk over. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2020

Denkbeeld 5/2020 Naar de uitgave

Column

Boekie

Redactioneel

Evenwicht