Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2020 | Artikel | Uitgave 5/2020

Denkbeeld 5/2020

Andere setting, ander beroep?

De rol van de verpleegkundige in de zorg voor kwetsbare ouderen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2020
Auteur:
Mirjam Foekema
Na meer dan twintig jaar in het woonzorgcentrum te hebben gewerkt, maakte verpleegkundige Mirjam Foekema begin 2019 de overstap naar een geriatrische afdeling in een ziekenhuis. De doelgroep, kwetsbare oudere mensen, bleef hetzelfde, maar wat ze er moest doen leek soms wel een compleet ander vak te zijn. In deze bijdrage zet zij de verschillen tussen het werk van een verpleegkundige in het verpleeghuis en het ziekenhuis op een rij en reflecteert zij op het belang van zowel cure als care. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2020

Denkbeeld 5/2020 Naar de uitgave

Column

Boekie

Kleinbeeld

Kleinbeeld

Redactioneel

Evenwicht