Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2020 | Onder de Loep | Uitgave 5/2020

Denkbeeld 5/2020

Prettig sentiment of hulpmiddel bij dementie?

De dubbele emotie van nostalgie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2020
Auteur:
Han Diesfeldt
Nostalgie kan blijven steken in een wat sentimenteel terugverlangen naar de 'goede oude tijd' waarin alles zogenaamd beter was. Maar in werkelijkheid gaat het om een veel complexere emotie die ook mensen met dementie zou kunnen helpen meer grip te krijgen op hun leven, zo betoogt Han Diesfeldt. 'Nostalgie is een confrontatie met tegenstrijdigheden.' ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2020

Denkbeeld 5/2020 Naar de uitgave

Redactioneel

Evenwicht

Kleinbeeld

Kleinbeeld