Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2018 | Psychodiagnostiek | Uitgave 5/2018

GZ - Psychologie 5/2018

Interactieve tekentest meet wederkerigheid bij autisme

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 5/2018
Auteurs:
Tineke Backer Van Ommeren, Hans Koot, Sander Begeer
Belangrijke opmerkingen
Tineke Backer van Ommeren is gepensioneerd klinisch psychologe/psychotherapeute. Zij ontwierp de interactieve tekentest voor het meten van wederkerig gedrag bij jeugdigen met autisme (IDT) in de praktijk. Samen met onderzoekers van de VU Amsterdam ontwikkelde zij de IDT door tot een diagnostisch instrument. Zij promoveerde hierop in 2018 aan de VU.
Hans Koot is emeritus hoogleraar Ontwikkelingspsychologie en ontwikkelingspathologie. Hij is de laatste twee decennia ook betrokken bij onderzoek naar verstandelijke beperkingen en autisme.
Sander Begeer is universitair hoofddocent Ontwikkelingspsychologie, doet onderzoek naar de ontwikkeling, diagnostiek en behandeling van kinderen en volwassenen met autisme. Hij is mede-oprichter van www.​nederlandsautism​eregister.​nl

Samenvatting

Samen met onderzoekers van de VU ontwikkelde klinisch psychologe en behandelaar Tineke Backer van Ommeren de interactieve tekentest (IDT).1 Een artikel over de meerwaarde van deze nieuwe, veelbelovende autismetest.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2018

GZ - Psychologie 5/2018 Naar de uitgave

Redactioneel

Meneer O.