Skip to main content
Top

2024 | OriginalPaper | Hoofdstuk

8. Informatie inwinnen

Auteurs : J. A. de Wilde, Drs. T. O. H. de Jongh

Gepubliceerd in: Anamnese en gespreksvoering

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Informatie inwinnen (de informatiefase) gebeurt door een persoonsgerichte benadering. Het betreft informatie over het patiëntenperspectief, het biomedisch perspectief van de klacht(en) en de context van de patiënt. Het patiëntenperspectief bestaat uit de hulpvraag (verwachtingen omtrent het consult) en de verschillende facetten van de klacht (ICE en SCEGS). Het biomedisch perspectief van de klacht bestaat uit de zeven dimensies van de hoofdklacht en zo nodig aanvullende informatie, zoals een tractusanamnese.
Literatuur
1.
go back to reference De Jongh, T. O. H., De Vries, H., Knottnerus, B. J., Keurlings, P. A. J., Damen, J., & Reinders, M. E. (2021). Diagnostiek van alledaagse klachten (5e druk). Bohn Stafleu van Loghum. De Jongh, T. O. H., De Vries, H., Knottnerus, B. J., Keurlings, P. A. J., Damen, J., & Reinders, M. E. (2021). Diagnostiek van alledaagse klachten (5e druk). Bohn Stafleu van Loghum.
go back to reference Van Staveren, R. (2015). Patiëntgericht communiceren. Gids voor de medische praktijk (2e druk). Utrecht: De Tijdstroom. Van Staveren, R. (2015). Patiëntgericht communiceren. Gids voor de medische praktijk (2e druk). Utrecht: De Tijdstroom.
Metagegevens
Titel
Informatie inwinnen
Auteurs
J. A. de Wilde
Drs. T. O. H. de Jongh
Copyright
2024
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-3000-3_8