Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2018 | Onderzoek | Uitgave 5/2018

Pallium 5/2018

Hopen op een nieuwe horizon

Patiëntperspectieven bij deelname aan onderzoek

Tijdschrift:
Pallium > Uitgave 5/2018
Auteur:
Diane van der Biessen MANP
Belangrijke opmerkingen
Diane van der Biessen MANP is verpleegkundig specialist in het Erasmus MC Kankerinstituut. Ze werkt in het Center for Drug Development van het Erasmus. In dit centrum vindt vroeg-klinisch onderzoek plaats. Naast medisch wetenschappelijk onderzoek zijn ook de patiëntperspectieven onderwerp van onderzoek binnen dit centrum. Op 31 oktober 2018 is zij gepromoveerd op dit onderwerp.

Samenvatting

Patiënten met vergevorderde kanker zitten vaak in een ingewikkeld beslisproces als voor hen behandelen de enige optie lijkt. In dit artikel bespreekt de auteur uitkomsten van haar onderzoek naar patiëntperspectieven om deel te nemen aan vroeg-klinisch onderzoek. Daarmee kan dit artikel begrip kweken voor het beslisproces maar ook een handreiking bieden aan hulpverleners binnen de palliatieve zorg.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Pallium

Pallium volgt de medische en verpleegkundige ontwikkelingen op het gebied van palliatieve zorg. Daarbij is de praktijk de belangrijkste leidraad. Hoewel de ontwikkelingen in Nederland en Vlaanderen vooral betrekking hebben op de zorg voor stervenden, streeft de redactie ernaar een breder spectrum van palliatieve zorgverlening te beschrijven.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2018

Pallium 5/2018 Naar de uitgave

Team in beeld

VPTZ Aurelia

E-Pal

E-Pal

Verschenen

Verschenen

Uit de praktijk

Mantelzorg