Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2018 | Praktijk | Uitgave 5/2018

Pallium 5/2018

Als woorden tekortschieten

Beeldende begeleiding in de laatste levensfase

Tijdschrift:
Pallium > Uitgave 5/2018
Auteur:
Karin Brandt
Belangrijke opmerkingen

Karin Brandt

Van 2011 - 2017 was Karin Brandt beeldend begeleider bij palliatief centrum Laurens Cadenza. In 2015 was Karin namens Stichting Leerhuizen Palliatieve Zorg te Rotterdam projectleider van het project Beeldende begeleiding van patiënten en hun naasten in het hospice met subsidie van KWF Kankerbestrijding. Momenteel is beeldende begeleiding in zestien hospices onderdeel van de zorg. De begeleiders hebben zich verenigd in het Netwerk Beeldende begeleiding in de laatste levensfase. Karin Brandt is op dit moment betrokken bij hospice en VPTZ Delft en hospice Het Vliethuys in Voorburg. Samen met collega Hilda Metselaar geeft ze de masterclass voor beeldend begeleiders in spe bij Stichting Leerhuizen Palliatieve Zorg in Rotterdam. Vanuit haar praktijk verzorgt ze individuele coachtrajecten voor beginnende begeleiders en is ze beschikbaar voor adviesgesprekken met organisaties die willen starten met beeldende begeleiding. Daarnaast geeft ze workshops en presentaties voor organisaties en zorgverleners.

Samenvatting

Vanaf oktober dit jaar is mijn boek Beeldende begeleiding in de laatste levensfase. Als woorden tekortschieten verkrijgbaar. Ik beschrijf wat beeldende begeleiding kan inhouden en op welke wijze het van betekenis kan zijn voor gasten van het hospice en hun naasten. Deze informatie wortelt in de praktijk van afgelopen jaren. Ik vertel veel ervaringsverhalen, omdat steeds opnieuw blijkt dat verhalen het beste verduidelijken wat de waarde is van beeldende begeleiding en wat het toevoegt aan de zorg voor mensen in de laatste fase van het leven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Pallium

Pallium volgt de medische en verpleegkundige ontwikkelingen op het gebied van palliatieve zorg. Daarbij is de praktijk de belangrijkste leidraad. Hoewel de ontwikkelingen in Nederland en Vlaanderen vooral betrekking hebben op de zorg voor stervenden, streeft de redactie ernaar een breder spectrum van palliatieve zorgverlening te beschrijven.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2018

Pallium 5/2018 Naar de uitgave

E-Pal

E-Pal

Team in beeld

VPTZ Aurelia

Verschenen

Verschenen