Skip to main content
Top

1998 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Hoofdstuk 6 Zorgen voor het eten

Auteur : C.A.M Hutten-Groot

Gepubliceerd in: Zorg voor de huishouding

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Voor veel mensen is de maaltijden een moment van de dag waar zij naar uitkijken. Gevarieerde, goed bereide en gezellig opgediende maaltijden strelen de zintuigen. Het ruikt lekker, smaakt goed en is prettig om naar te kijken. De maaltijden vormen ook vaak een rustpunt en een moment van gezelligheid in een drukke dag. In een gezin met schoolgaande kinderen is de maaltijd meestal dé gelegenheid dat iedereen zijn verhaal kwijt kan. Niet zelden is het een drukte van jewelste en wordt er veel gelachen.
Ook als er geen kinderen zijn, wordt de maaltijd gebruikt om te vertellen hoe de dag is geweest. En hoe vaak zeg je niet als je gaat eten: ‘Hè, hè even lekker zitten’? Maaltijden hebben dus een belangrijke functie, en dat is niet alleen het binnenkrijgen van de voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. Ook mensen die een dieet hebben kunnen van hun maaltijden genieten, zelfs al moeten zij vaak opletten bij wat zij eten.
Metagegevens
Titel
Hoofdstuk 6 Zorgen voor het eten
Auteur
C.A.M Hutten-Groot
Copyright
1998
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9434-0_6