Skip to main content
Top

2005 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Hoofdstuk 17 Voedings- en eetgewoonten

Auteurs : C.A.M. Hutten-Groot, Drs. J.G.M. Hutten

Gepubliceerd in: Werken in de zorg Leerboek

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Mensen kunnen verschillende voedings- en eetgewoonten hebben. Wat, hoeveel, wanneer, waar en hoe mensen eten hangt af van leeftijd (een baby heeft meer eiwit nodig dan een volwassene), lichamelijke activiteit (hoe actiever hoe meer energie nodig is), gezondheidstoestand (bij griep eet je meer vitamine C), voedingspatroon (eetgewoonten) en dieet (voeding die om medische redenen gegeven wordt).
Metagegevens
Titel
Hoofdstuk 17 Voedings- en eetgewoonten
Auteurs
C.A.M. Hutten-Groot
Drs. J.G.M. Hutten
Copyright
2005
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9778-5_17