Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Lezersvraag | Uitgave 5/2009

Standby 5/2009

Hoeveel fluor mag een kind binnenkrijgen?

Tijdschrift:
Standby > Uitgave 5/2009
Auteur:
Lienke Neef

Samenvatting

Ik ben werkzaam als preventieassistente in een groepspraktijk. Bij het geven van poetsinstructies aan een 4-jarige peuter en zijn ouders werd mij de vraag gesteld hoeveel fluor een kind binnen mag krijgen. Tijdens hun vakantie in Ierland hadden de ouders flessen mineraalwater gekocht om te voorkomen dat hun zoontje het kraanwater waaraan daar fluor is toegevoegd, zou drinken. Het verontrustte hen ook dat hun zoontje de tandpasta soms niet goed uitspuugt. Ze waren erg bang dat hij een overdosis fluor zou krijgen. Weten jullie hoeveel fluor een kind mag binnenkrijgen? In Nederland wordt toch geen fluor aan het drinkwater toegevoegd?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Standby

Standby is volledig afgestemd op het vakgebied van de tandartsassistent. Het geeft informatie over actuele ontwikkelingen in de tandheelkunde, behandelt praktijkvoorbeelden, geeft interessante achtergrondinformatie over arbeidsomstandigheden en bespreekt cursussen en vakliteratuur. Veel aandacht wordt besteed aan praktijkverhalen van andere assistenten en interviews met assistenten naar aanleiding van een stelling. Kortom, Standby is onmisbaar voor de tandartsassistent.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

Standby 5/2009 Naar de uitgave

Agenda

Agenda