Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2010 | Belicht | Uitgave 6/2010

Podosophia 6/2010

Hoe gaat men er in de beroepsgroep Fysiotherapie mee om?

Beroepscompetentieprofiel is essentiëel maar niet allesbepalend

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 6/2010
Auteur:
Armand Kerkmeester
Belangrijke opmerkingen
Armand Kerkmeester, journalist

Sammenvating

Sinds de invoering van de Wet BIG in 1997 worden paramedische beroepen niet langer bij wet minutieus geregeld en tot op de letter beschreven, maar zijn de disciplines verplicht zelf de inhoud, opleidings- en deskundigheidseisen in een beroepscompetentieprofiel te vervatten. De NVvP kwam in 2001 met een eerste versie. Vorig najaar zag de verbeterde versie het licht. Hoe maatgevend is zo’n profiel nou eigenlijk en hoe gaan andere verwante beroepen, zoals de fysiotherapie, daarmee om? Podosophia ging hierover uitgebreid in gesprek met onder meer Henri Kiers, bestuurslid van het KNGF, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2010

Podosophia 6/2010 Naar de uitgave