Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2010 | Belicht | Uitgave 6/2010

Podosophia 6/2010

Wat moet u weten?

Integrale bekostiging, zorggroepen en zorgstandaarden

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 6/2010
Auteurs:
Esther Nijboer, Ellen Nuijten
Belangrijke opmerkingen

Tekst

Esther Nijboer en Ellen Nuijten, bestuursleden NVvP
Meer info: In dit artikel vindt u basisinformatie over integrale bekostiging. Op de website www.​zorgstandaardind​epraktijk.​nl kunt u terecht voor uitgebreide informatie over dit onderwerp. Daar vindt u niet alleen belangrijke beleidsdocumenten, maar ook praktische informatie over contracteren, declareren, registratie en ICT-eisen.

Sammenvating

Op 1 januari van dit jaar is een start gemaakt met integrale bekostiging, voorheen ook wel functionele bekostiging genoemd. De minister van VWS beoogt met deze nieuwe bekostigingssystematiek de kwaliteit van de zorg te verbeteren door de zorg aan chronische patiënten minder per behandeling (verrichting) en meer per behandeltraject te vergoeden. Ook de podotherapeut kan te maken krijgen met integrale bekostiging en mogelijk door een zorggroep benaderd worden voor het afsluiten van een contract over te leveren zorg.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2010

Podosophia 6/2010 Naar de uitgave