Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2017 | Feedback post | Uitgave 4/2017

Tandartspraktijk 4/2017

Het hart centraal

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 4/2017
Auteur:
prof.dr. Luzi Abraham-Inpijn
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. L. Abraham-Inpijn is emeritus hoogleraar Algemene Ziekteleer verbonden aan de Divisie A (Interne Geneeskunde) van het Amsterdams Medisch Centrum.
De bij dit artikel behorende referenties kunnen worden opgevraagd via redactie-tp@planet.nl.
Voor al uw medische vragen uw patiënten betreffend, kunt u uitsluitend zélf (dus niet uw patiënt) rechtstreeks contact opnemen met prof. dr. L. Abraham-Inpijn via telefoonnummer 0252-763717, maar bij voorkeur via haar e-mailadres: luzi@abraham.

Samenvatting

Als je je realiseert dat van de 22 vragen in de EMRRH vijf het hart betreffen (Tabel 1), dan is duidelijk dat dit orgaan bij tandheelkundige behandeling medisch gezien een hoofdrol speelt. Het hart was dan ook in afgelopen jaren vaak onderwerp van vragen en van discussies. Ter illustratie wil ik twee casussen daarvan hier bespreken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Tandartspraktijk 4/2017 Naar de uitgave

Kind ondergeschikt aan belangen van zorgverleners en ouders? (1)

Narcosebehandeling drastisch beperken kan!

Persoonlijke beschermingsmiddelen: de handschoenen

Wie pakt de handschoen op? En welke?