Skip to main content
Top

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

3. Het analyseren van de omgeving

Auteurs : Henny van Lienden, Marije van der Poel

Gepubliceerd in: Ondernemen in de zorg

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

samenvatting

Ondernemerschap wordt door veel mensen graag als ‘vrij’ getypeerd. Dat is niet helemaal ten onrechte: een ondernemer is vrij om te beslissen wat hij voor producten wil aanbieden, wat voor klanten hij wil bedienen en hoeveel hij wil investeren. Maar totale vrijheid bestaat niet, daarom moeten ook ondernemers rekening houden met de omgeving waarin zij leven en de eisen die de omgeving stelt. Maar de omgeving – de steeds veranderende omgeving, de hele maatschappij, de overheid – stelt niet alleen eisen, maar biedt ook voortdurend nieuwe mogelijkheden. Het is de kunst die mogelijkheden te onderkennen en er goed op in te spelen. De ondernemer moet anticiperen op bedreigingen en mogelijkheden. Hiervoor is een grondige kennis en analyse van die omgeving noodzakelijk.
Literatuur
go back to reference Boot, J.M.D., Organisatie van de gezondheidszorg. Van Gorcum, Assen 2007. Boot, J.M.D., Organisatie van de gezondheidszorg. Van Gorcum, Assen 2007.
go back to reference Boot, J.M.D. & M.H.J.M. Knapen, De Nederlandse gezondheidszorg. Bohn Stafleu van Loghum, Houten 2010. Boot, J.M.D. & M.H.J.M. Knapen, De Nederlandse gezondheidszorg. Bohn Stafleu van Loghum, Houten 2010.
go back to reference Borgt N. van der, Oteman M., De essentie van duurzaamheid; de kracht van bewust zijn. Koninklijke Van Gorcum, Assen 2010. Borgt N. van der, Oteman M., De essentie van duurzaamheid; de kracht van bewust zijn. Koninklijke Van Gorcum, Assen 2010.
go back to reference Frampton, S.B. & P. Charmel, De patiënt op de eerste plaats. Mensgerichte zorg volgens Planetree. Elsevier Gezondheidszorg, Maarssen 2009. Frampton, S.B. & P. Charmel, De patiënt op de eerste plaats. Mensgerichte zorg volgens Planetree. Elsevier Gezondheidszorg, Maarssen 2009.
go back to reference Lee F., Als Disney de baas was in Uw ziekenhuis, 9,5 dingen die U anders zou doen, Elsevier Gezondheidszorg, Maarssen 2009. Lee F., Als Disney de baas was in Uw ziekenhuis, 9,5 dingen die U anders zou doen, Elsevier Gezondheidszorg, Maarssen 2009.
go back to reference Mackenbach, J.P. & PJ. van der Maas, Volksgezondheid en gezondheidszorg. Elsevier Gezondheidszorg, Maarssen 2008. Mackenbach, J.P. & PJ. van der Maas, Volksgezondheid en gezondheidszorg. Elsevier Gezondheidszorg, Maarssen 2008.
go back to reference Rosendal H., Ahaus K., Huijsman R., Ketenzorg, praktijk in perspectief, Elsevier Gezondheidszorg, Maarssen 2009. Rosendal H., Ahaus K., Huijsman R., Ketenzorg, praktijk in perspectief, Elsevier Gezondheidszorg, Maarssen 2009.
Metagegevens
Titel
Het analyseren van de omgeving
Auteurs
Henny van Lienden
Marije van der Poel
Copyright
2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1623-6_3