Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2017 | Out of the box (22) | Uitgave 9/2017

Tandartspraktijk 9/2017

Gouden tand bij telescoopframe

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 9/2017
Auteur:
Milou Voncken
Belangrijke opmerkingen
Milou Voncken, afgestudeerd aan de RU Groningen in 2017, is nu werkzaam als algemeen practicus in Maastricht (De Drietand) en Hoensbroek (tandartsenpost Hoensbroek).

Samenvatting

De wens van deze patiënt (63 jaar) is herstel van de functie en ook van de karakteristieke esthetiek van zijn gebit. Tijdens het eerste bezoek blijkt dat er sprake is van forse slijtage als gevolg van abrasie, en in zowel de onder- als de bovenkaak meerdere elementen ontbreken. De patiënt wil graag zijn resterende tanden en kiezen behouden. Bovendien heeft hij ook een specifieke esthetische wens: hij wil graag een partiële gouden tand ter plaatse van een kleine snijtand. Gekozen is om die op de 22 te plaatsen. De behandeling heb ik uitgevoerd in het laatste jaar van mijn studie.

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2017

Tandartspraktijk 9/2017 Naar de uitgave

X-Puzzel

X-puzzel #9

Intercollegiaal online

Twee bovenkaakproblemen