Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TPO - De Praktijk 6/2013

01-12-2013 | Journaal

Glykemische index

Auteur: Sietsche van Gunst

Gepubliceerd in: TvPO | Uitgave 6/2013

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Er is veel te doen over koolhydraten: volgens de diverse koolhydraatarme diëten kun je ze het beste helemaal niet eten en als je dat dan toch doet, eet dan liefst die met een lage glykemische index. Of dit advies leidt tot een betere gezondheid is de vraag. Het Voedingscentrum laat via haar website weten dat er onvoldoende bewijs is dat voeding met een lage glykemische index het risico op chronische ziekten vermindert. Maar andere onderzoeken laten toch een licht positief effect zien.
Literatuur
1.
go back to reference Fleming P, et al. Low-glycaemic index diets in the management of blood lipids: a systematic review and meta-analysis. Fam Pract 2013;30:485-91.PubMedCrossRef Fleming P, et al. Low-glycaemic index diets in the management of blood lipids: a systematic review and meta-analysis. Fam Pract 2013;30:485-91.PubMedCrossRef
Metagegevens
Titel
Glykemische index
Auteur
Sietsche van Gunst
Publicatiedatum
01-12-2013
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TvPO / Uitgave 6/2013
Print ISSN: 2666-9838
Elektronisch ISSN: 2666-9846
DOI
https://doi.org/10.1007/s12503-013-0098-1

Andere artikelen Uitgave 6/2013

TPO - De Praktijk 6/2013 Naar de uitgave

Weet je dit?

Vragen

Weet je dit?

Antwoorden