Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2013 | Opinie | Uitgave 5/2013

GZ - Psychologie 5/2013

Gefeliciteerd, u bent door

Diagnostiek van ADHD

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 5/2013
Auteur:
Remco van Gaalen
Belangrijke opmerkingen
Remco van gaalen, psycholoog
Remco van Gaalen werkt bij de Parnassia Groep, Centrale aanmelding en toeleiding.
Correspondentieadres: remcovangaalen@hotmail.com

Samenvatting

In deze opiniërende bijdrage wordt stilgestaan bij de diagnostische procedure van ADHD zoals die doorgaans binnen de ggz wordt doorlopen. Dit in het kader van de huidige discussie over het verschijnen van de DSM-5 en het hiermee aangewakkerde debat over wat het onderscheid tussen diagnostiek en classificeren is. Er wordt ingegaan op de manier waarop de aanmeldprocedure verloopt binnen een ggz-instelling die werkt met verschillende behandelafdelingen. Er wordt betoogd dat zonder het opstellen van een passende, verklarende, individuele theorie, kwalitatieve diagnostiek en behandeling vergeten wordt. Hiermee dreigt het gevaar dat het meest wezenlijke van de behandeling verloren gaat en diagnostiek niets anders dan een selectieprocedure wordt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2013

GZ - Psychologie 5/2013 Naar de uitgave

Wetenschap

Erratum