Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2019 | Educatie | Uitgave 1/2019

TPO - De Praktijk 1/2019

Geen diabetes type 1 of 2 maar erfelijke MODY

Tijdschrift:
TvPO > Uitgave 1/2019
Auteurs:
Martin Willink, Dana Ploeger
Belangrijke opmerkingen
Martin Willink
Kaderhuisarts Diabetes, Huisartsenzorg Oude IJssel, Doetinchem
Dana Ploeger
Zorgjournalist, Journalistiek Buro, Amersfoort In samenwerking met de Werkgroep Eerdere Herkenning MODY

Samenvatting

In de huisartsenpraktijk komen wekelijks mensen met diabetes voor controle. Bij die patiënten zit geregeld iemand die geen diabetes type 1 of 2 heeft, maar de erfelijke diabetesvorm MODY. Doordat deze vorm niet wordt herkend, krijgen zij soms jarenlang de verkeerde behandeling. Een nieuwe e-learning voor praktijkondersteuners en huisartsen moet hierin verandering brengen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2019

TPO - De Praktijk 1/2019 Naar de uitgave

Redactioneel

Goede voornemens

Lezen/kijken/zoeken

LEZEN/KIJKEN/ZOEKEN

Kennisquiz

Weet je dit?