Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Dementie in de film | Uitgave 6/2014

Denkbeeld 6/2014

Feit en fictie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2014
Auteurs:
Debby Gerritsen, Wendy Roel, Jessika Nijboer, Yolande Kuin
Belangrijke opmerkingen
Debby Gerritsen is psychogerontoloog en senioronderzoeker op de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde en het Radboud Alzheimer Centrum van het Radboudumc; voor vragen: debby.gerritsen@radboudumc.nl.
Wendy Roel is onlangs afgestudeerd als psycholoog.
Jessika Nijboer is psycholoog en POH-GGZ bij verschillende huisartsenpraktijken.
Yolande Kuin is psychogerontoloog en gezondheidszorgpsycholoog bij sectie Ontwikkelingspsychologie en Psychogerontologie van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Samenvatting

Speelfilms hebben invloed op hoe wij de wereld zien. En dus ook op ons beeld van dementie. Hoe brengen populaire speelfilms mensen met dementie in beeld?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2014

Denkbeeld 6/2014 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Happy games

Redactioneel

Praktijklessen

Ontmoeting

De schimmen