Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2017 | Uitgave 8/2017

Bijzijn XL 8/2017

Evidence-based practice – praktisch

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 8/2017
Auteurs:
Inge Stegeman, Marlous Koningsveld-Kortekaas
Naar e-learning

Samenvatting

Evidence-based practice (EBP) is niet meer weg te denken uit de Nederlandse gezondheidszorg sinds de introductie van evidence- based medicine ruim twintig jaar geleden. Het toepassen van EBP in de praktijk is een flinke uitdaging; afstand nemen, een onderzoekbare vraag formuleren, kritisch kijken, het lezen en beoordelen van wetenschappelijke artikelen en ga zo maar door. Deze zaken lijken voor de (para)medicus en de verpleegkundige soms ver weg te staan van de praktijk. Mede hierom wordt EBP – ondanks de wijdverspreide bekendheid – relatief weinig toegepast in de dagelijkse praktijk.
En dat is zonde, vinden de auteurs van het boek EBP Praktisch.
Dit artikel is een praktische handleiding over het toepassen van EBP. Hiermee laten de auteurs op een toegankelijke manier zien dat EBP een praktisch onderdeel is van de dagelijkse praktijk van de (para)- medicus en de verpleegkundige, niet een theoretisch principe.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2017

Bijzijn XL 8/2017 Naar de uitgave

Ziektebeelden en Symptomen

Aambeien en galstenen

MediaReport

Media