Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2017 | Uitgave 8/2017

Bijzijn XL 8/2017

Exnovatie, het gewone is niet zo gewoon

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 8/2017
Auteurs:
Elly van Haaren, Nicolien van Halem
Belangrijke opmerkingen

OVER DE AUTEURS:

NICOLIEN VAN HALEM (vanhalemschrijfw​erk.​nl en beterwerkenindez​org.​nl) is lerarenopleider en coach aan de tweedegraads Lerarenopleiding Gezondheidszorg & Welzijn en Omgangskunde aan Hogeschool Leiden. Daarnaast werkt ze als auteur, redacteur, zelfstandig trainer en toetsontwikkelaar.
ELLY VAN HAAREN (ellyvanhaaren.​nl en beterwerkenindez​org.​nl) werkt sinds 2012 als zelfstandige en houdt zich bezig met zorgadvies, schrijfwerk en scholing. Ze werkt als projectleider, adviseert zorgorganisaties, geeft scholing, en schrijft en redigeert teksten voor de gezondheidszorg en het onderwijs.

Samenvatting

Op een mooie zomeravond reis ik met de trein van Rotterdam naar Amsterdam, mooi op tijd, een comfortabele reis. Mijn gesprekspartner komt uit Maastricht en staat al te wachten bij het punt waar we hebben afgesproken. Ook zij heeft een goede reis gehad. So far so good.
Waarom gaat het zo vaak goed? Realiseren we ons wel dat er elke dag ruim een miljoen mensen veilig reizen met de trein, dat we elke dag elektriciteit, water en gas hebben, dat honderdduizenden patiënten in Nederland goede zorg krijgen? Wij vinden dat gewoon; Jessica Mesman, universitair hoofddocent Maastricht University, vindt dat buitengewoon. En zij kan het weten, ze doet er onderzoek naar. Ik praat met haar over wat we kunnen leren van het goede, over exnovatie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2017

Bijzijn XL 8/2017 Naar de uitgave

MediaReport

Media