Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2011 | Onderzoek | Uitgave 1/2011

Podosophia 1/2011

Ernst van hallux abducto valgus scoren met Manchester scale

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 1/2011
Auteur:
Paul van Neerven
Belangrijke opmerkingen
Tekst
Paul van Neerven, podotherapeut
Beeld
JAPMA en Journal of Foot and Ankle Research

Sammenvating

In deze rubriek geeft Paul van Neerven een overzicht van belangrijk wetenschappelijk onderzoek in internationale bladen en kiest hij een artikel waarop hij dieper in gaat.
In deze uitgave aandacht voor twee artikelen over de Manchester scale: The grading of hallux valgus, the Manchester scale van Adam P et al. uit 2001 en Radiographic correlates of hallux valgus severity in older people van Paul R D’Arcangelo et al. uit 2010. Het eerste artikel omschrijft de ontwikkeling van een schaal om de ernst van een hallux abductovalgus te scoren. De auteurs van het tweede artikel onderzoeken of ze aan deze schaal bepaalde röntgenologische karakteristieken kunnen koppelen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2011

Podosophia 1/2011 Naar de uitgave