Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

31-12-2018 | Implementatie | Uitgave 2/2019

Huisarts en wetenschap 2/2019

Er komen twaalf vrouwen bij de verloskundige

De introductie van CenteringPregnancy® in Nederland

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 2/2019
Auteurs:
Suze Jans, Marlies Rijnders, Katja Groessen, Matty Crone
Belangrijke opmerkingen
Rijnders ME, Jans SM, Groessen K, Crone MR. Komen twaalf vrouwen bij de verloskundige. De introductie van CenteringPregnancy® in Nederland. Huisarts Wet 2019;62(2):42-5. DOI:10.1007/s12445-018-0398-3.
Mogelijke belangenverstrengeling: Katja van Groesen is voorzitter van de Stichting CenteringHealthcare Nederland, een non-profitorganisatie ter ondersteuning van de implementatie van het Centering zorgmodel (https://​www.​centeringhealthc​are.​nl).

Samenvatting

CenteringPregnancy ® is geboortezorg in groepsvorm. Door de kennis en de culturele waarden van alle deelnemers actief in te zetten, ontstaat een dynamische zorgomgeving. De rol van de zorgverlener is niet langer traditioneel informatief-didactisch, maar faciliterend. Uit onderzoek blijkt dat zwangeren in kwetsbare groepen door deze aanpak beter worden bereikt en dat de uitkomsten van zorg verbeteren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Huisarts en wetenschap 2/2019 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws