Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Uitgave 4/2014

Geron 4/2014

Eindelijk zonder bibbers achter de computer

Ouderen als leerling, jongeren als docent

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2014
Auteur:
Kaja Van Rhijn
Belangrijke opmerkingen

Over de auteur

Kaja van Rhijn is zelfstandig ondernemer in de sociale sector. Zij is betrokken bij het landelijk uitrollen van Samen Online Nederland en vele andere sociale initiatieven. Contact: k.v.rhijn@gmail.com

Samenvatting

In 2010 besloten Stichting DOEN en Skanfonds, met een financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, om de succesvolle intergenerationele computercursus uit Zoetermeer landelijk uit te rollen. Het doel was om 15 locaties, verspreid over het land, te begeleiden en te ondersteunen bij het opzetten van een lokale Samen Online cursus. Nu, in het najaar van 2014, komt dit stimuleringsproject ten einde. Ruim 1500 ouderen hebben dankzij de begeleiding door bijna 1.000 jongeren een Samen Online cursus volbracht. En nog belangrijker, wat de jongeren aan de ouderen leren, beklijft.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Geron 4/2014 Naar de uitgave