Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | In de etalage | Uitgave 2/2014

Denkbeeld 2/2014

Een verhuiskaart voor mensen met dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2014
Auteur:
Theo Royers
Belangrijke opmerkingen
Theo Royers is redacteur van Denkbeeld.
Voor meer informatie over de verhuiskaart: Anky Neut, Carta communicatie & grafisch ontwerp, Oudegracht 376, Utrecht, tel.: (030) 223 22 40, www.​carta.​nl.

Samenvatting

Anky Neut is grafisch ontwerpster en illustratrice. In de periode dat haar dementerende moeder naar een verpleeghuis zou verhuizen, kreeg ze de opdracht van kenniscentrum Vilans voor een flyer over familieparticipatie, Familiefabels. In deze flyer staan mythes over familieparticipatie op een rij. Eén zinnetje trof Anky in het hart: ‘Veel mensen durven niet op bezoek te komen. Ze denken dat het geen zin meer heeft of veronderstellen dat ze niet meer belangrijk voor de bewoner zijn.’ Ze herkende deze drempelvrees en dacht: ‘Dat moet anders kunnen.’

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Denkbeeld 2/2014 Naar de uitgave

Ontmoeting

Grenzeloos