Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Uitgave 2/2014

Denkbeeld 2/2014

Altijd alles goed

‘Foutloos leren’ in de praktijk

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2014
Auteur:
Esther Van Helden
Belangrijke opmerkingen
Esther van helden ; met dank aan maartje de werd
Beeld matthias zomer
Esther van Helden is freelance redacteur. Voor meer informatie: yvonne@buiten-land.nl.

Samenvatting

Kruiswoord-puzzels, sudoku, memory: het zijn manieren van ‘geheugentraining’ die bij beginnende dementie veelvuldig worden gebruikt. Eigenlijk tegen beter weten in. Jaren geleden heeft onderzoek namelijk al aangetoond dat geheugentraining bij ouderen met dementie vrijwel geen resultaten oplevert. Moeten we ons er dan maar bij neerleggen dat mensen met dementie niet meer het vermogen hebben om iets nieuws te leren? Niet als het aan Yvonne van der Leest van Zorgerf Buiten-Land ligt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Denkbeeld 2/2014 Naar de uitgave

Kleinbeeld

De contactkast

Redactioneel

Even Leo bellen

Kleinbeeld

Kort nieuws