Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2015 | Gewone en ongewone patiënten | Uitgave 6/2015

Tandartspraktijk 6/2015

Een geel knobbeltje in het mondslijmvlies

Verwijzing naar kaakchirurg wordt aanbevolen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 6/2015
Auteur:
Prof. dr. Isaäc van der Waal
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. I. van der Waal is als hoogleraar Orale Pathologie verbonden aan VUmc en ACTA. Hij heeft speciale expertise op het gebied van mond- en kaakziekten, zowel klinisch als histopathologisch.

Samenvatting

Een 25-jarige vrouw wordt door haar tandarts verwezen voor een sinds jaren bestaand geel doorschemerend knobbeltje in het slijmvlies van de tongrug. Patiënte heeft er geen last van. Haar vroegere tandarts heeft er nooit iets over gezegd. Enkele jaren geleden had ook de huisarts er al eens naar gekeken, maar er geen reden voor verwijzing in gezien (‘is onschuldig’). Patiënte is niet echt bezorgd, maar wil nu toch eigenlijk wel graag weten wat hier aan de hand is. Voor het overige is zij gezond en ook in de medische voorgeschiedenis zijn er geen bijzonderheden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2015

Tandartspraktijk 6/2015 Naar de uitgave

De klant centraal

Cliënt of patiënt

NRC vergt totaal andere benadering

Iatrogene schade door ‘ad hoc’-zorg

Reconstructieve plastische parodontale chirurgie

Herstelchirurgie rondom implantaten