Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2015 | Volledige rehabilitatie volgens een digitale workflow (2) | Uitgave 6/2015

Tandartspraktijk 6/2015

Rehabilitatie met implantaten via nieuw brugdesign

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 6/2015
Auteur:
Philippe Nuytens
Belangrijke opmerkingen
door Philippe Nuytens
Philippe Nuytens studeerde in 2004 af als tandarts aan de Universiteit Gent. In 2004 startte hij een postgraduaatopleiding Restauratieve Tandheelkunde o.l.v. professor Ignace Naert aan de KU-Leuven. Deze opleiding voltooide hij in 2007, waarna hij staflid werd op de dienst Prothetische Tandheelkunde van het AZ Sint Jan te Brugge, waar hij als staflid samenwerkt met collegae aan innoverende oplossingen binnen een digitaal restauratief kader. Hij startte tevens een privépraktijk samen met zijn vader in de buurt van Kortrijk.
Dit innoverend werkstuk is tot stand gekomen dankzij de inzet van het tandtechnisch labo Elysee Dental.

Samenvatting

Het grote voordeel van een digitaal scansysteem is in hoofdzaak de nauwkeurigheid. De directe manier om dentale informatie zonder enige fysieke afdrukname door te sturen naar het tandtechnisch labo is geen toekomstmuziek meer, maar is realiteit geworden. Voor de vervaardiging van suprastructuren op implantaten wordt vandaag meer en meer gebruikgemaakt van intraorale scanbodies. Deze scanbodies laten toe om in één rechte lijn een werkstuk op te starten via een volledig digitale workflow. Omwille van de onvoorspelbare functionele, esthetische en fonetische parameters bij een volledig brugwerk op implantaten wordt vaak aangeraden om eerst een toetsperiode te voorzien met een voorlopige brug, hier beschreven als de interimbrug. Dit was te lezen in deel 1 van dit artikel: rehabilitatie met implantaten via interimbruggen (TP juni 2015, pag. 15-22).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2015

Tandartspraktijk 6/2015 Naar de uitgave

Heynick’s hoek

Meesterwerk Vergeten

NRC vergt totaal andere benadering

Iatrogene schade door ‘ad hoc’-zorg

Pulpitis, sensitisatie en anesthesie

De hot tooth ontzenuwd

‘Ik wil geen implantaat of zichtbaar metaal op de 15.’

Kiezen voor zirkoonoxide of lithiumdisilicaat?

Digitale analyse van een zeer instabiele occlusie

Pijnklachten na beetverhoging