Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

09-11-2020 | Beschouwing | Uitgave 12/2020

Huisarts en wetenschap 12/2020

E-health bij SOLK: meerwaarde voor de huisartsenpraktijk?

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 12/2020
Auteurs:
Anne van Gils, Denise Hanssen, Tim olde Hartman, Judith Rosmalen
Belangrijke opmerkingen
Van Gils A, Hanssen DJC, olde Hartman T, Rosmalen JGM. E-health bij SOLK: meerwaarde voor de huisartsenpraktijk? Huisarts Wet 2020;63(12):37-42. DOI:10.1007/s12445-020-0916-y.
Mogelijke belangenverstrengeling: de beschreven tools zijn ontwikkeld en geëvalueerd met behulp van subsidies van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars (2619), het Horizon2020 programma van de EU (733025), ZonMW (636310005) en EIT Health (681282). De ontwikkeling is gedaan in samenwerking met Nedap Healthcare. De beschreven tools zijn tegen een kostendekkend tarief beschikbaar. Zie voor meer informatie over Grip: https/​/​grip.​health/​pages/​huisarts.

Samenvatting

Huisartsen zien veel patiënten met somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK). Door hun brede blik en de vaak langdurige behandelrelatie met deze patiënten zijn zij bij uitstek geschikt voor de zorg voor deze groep patiënten. Het blijkt echter lastig om de in de NHG-Standaard SOLK en de SOLK-zorgstandaard geadviseerde werkwijze in de praktijk te implementeren. E-health-toepassingen gericht op SOLK kunnen daarbij ondersteunen. In deze beschouwing beschrijven we de bevindingen uit een proefschrift over deze toepassingen en plaatsen we deze in de context van bestaande literatuur.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2020

Huisarts en wetenschap 12/2020 Naar de uitgave